ANNO A MOZIRÓL :-)


Mire jó egy épületfelújítás? Arra, hogy régi fotók, papírok is előkerülnek. Törzsökös mozilátogatónk hívott a héten, a Térségi Közösségi Házról/10’S MOZI-ról ír dolgozatot a gyermeke, van-e valami spéci anyagunk, képek vagy legalább akármi…. Ilyenkor a rutinosak mosolyogva mondják, “á, hát én alig vagyok itt pár éve – az előző diri mindent ledarált – a levéltárban biztos találtok anyagot az épületről…. szóval inkább nincs”.

De a bolond mozisnak van csak szerencséje. A Civilek Háza (a Bartók Béla utca 2. számú telephelyünk) felújítása kezdődik és ezerrel pakolunk, rendezkedünk. A kezünkbe két fotó került és egy jegyzőkönyv amelyben a nyergesújfalui IPOSZ átadja a városnak a Kossuth Lajos utca 26. sz. alatti épületet. Ez ma a Térségi Közösségi Ház és lett a 10’S MOZI.

“JEGYZÉK

Tárgy: Az Ipartestületi Székház és az iroda cseréje

A Nyergesújfalu és Környéke Vállalkozók Ipartestülete elnöksége hozzájárul ahhoz, hogy a Nyergesújfalu Város Polgármesteri Hivatalával folytatott több hónapja tartó egyeztetés alapján a következő végső megállapodás szülessen:

Az Ipartestület átadja a Kossuth Lajos utcai volt IPOSZ székházat a Polgármesteri Hivatalnak, és cserébe a Bartók Béla u. 2. sz. alatt 54 nm /3 iroda+folyosó/ helyiségeket kapja 99 évre /ebből 50 évre rezsi és ktg. mentesen/.

Kelt: Nyergesújfalu, 2001. január 18.”

SZÁMÍTUNK RÁD!