SZUBJEKTÍV SZÜLETÉSNAP


A mozi gondolata még 2014 tavaszán született meg, decemberben megszületett a képviselő-testület döntése, hozzájárulása, 2015 nagy része az építkezéssel telt el. Majd 2015. október 23-án az ünnepélyes megnyitó után, 2015. november 4. óta folyamatosan vetítettünk – kivéve a kényszerű bezárás hónapjait.

Amikor Gellért bejelentette, hogy mozit szeretne – hát kicsit elsötétült a világ előttem:


 • Soha nem leszel itthon!

 • Á, dehogynem, csak heti 3 nap vetítés…

 • Persze gyorsan kiderült, hogy a három nap nem három nap, filmek jönnek, filmek mennek szoros határidővel, ha nincs vetítés, akkor tuti a postára kell rohanni aznap.

  Ahogy visszapörgettem a naptárunkat (google – egy kis reklám és köszönet nekik is jár), hát voltak izgalmas éveink, hónapjaink. Meg lazább nyarunk, „durva” decemberünk ☺

  Az első hónapban „csak” 561 nézőnk volt. Főleg nyergesiek vállalták a próbát, ismerték Gellértet, tudták rossz programot szándékosan nem csinál. Azóta persze a környék is megismert minket, kicsit irigykednek is a nyergesiekre, hogy itt a Művelődési Központ mozit is működtet. Ez fontos: ez nem magánvállalkozás, hanem önkormányzati fenntartású közművelődési intézmény (hú, de cifrára sikeredett!). Ezért nincs büfénk, nincs cipőbolt az emeleten, sőt semmi plázaérzésed nincs, ha betérsz. Cserébe majd mindenkit ismersz, akivel beülsz egy filmre. Vagy majd megismered, hisz hasonló ízléssel hasonló filmekre jöttök – és ez valahol nagyon jó érzés: a közös mozizás élménye.

  És persze mi is egyre jobban ismerünk benneteket: ki mit szeret – néha azt is mikor ér rá – és próbálunk ezekre is figyelni a műsorszerkesztésnél. 

  Eddigi rekorddöntő hónapunk 2017 decembere volt: 1735 néző, 33 film, 82 vetítés – hogy a csudába tudtuk megcsinálni?

  Tavaly novemberben ünnepeltük volna az 5. születésnapunkat, de akkor már látható és várható volt az újabb bezárás. Kibírtuk-túléltük – és Ti visszatértetek hozzánk, sőt sok új vendéget is „szereztünk”, remélem ők is jó élménnyel távoztak tőlünk és törzsvendégek lesznek. Ebben a hónapban 18-ig már 774 vendégünk volt – és még lesz pár teltház gyanús vetítésünk!!!

  Most jöjjön, amiért e sorokat írtam: valami kacifántos női logikával kiszámoltam, hogy ha kivonom – vagy hozzáadom, már én sem értem – a bezárás hónapjait 2020 novemberéhez, akkor e hónap végén, augusztus elején töltjük a szubjektív 5. szülinapunkat! És már csak 730 néző kell az 50.000. látogató eléréséhez. (Igen évente átlagosan 11 000 nézőnk van/volt, de a tavalyi év nem hozta a megszokott szintet.)

  Legszebb ajándék az lenne Tőletek, ha a augusztusban elérnénk az 50.000. nézőt – szóval gyertek, mozizzatok és ünnepeljetek velünk, mert mi csak veletek vagyunk teljesek!

  Móni a gépház mellől – a gépház Gellérté ☺

  Kapcsolódó cikk:
  https://10smozi.com/2019/09/12/negyvenezredik-nezonk/

  SZÁMÍTUNK RÁD!

  Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

  WordPress.com Logo

  Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

  Facebook kép

  Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

  Kapcsolódás: %s