BÉLA EMLÉKÉRE AZ UTOLSÓ KOJOT


A Kojot c. filmet február óta szeretettel vetíti mozink. Itt forgatták a környéken, a rendező Kostyál Márk is idevalósi – a statiszták mind-mind idevalósi emberek. A februári közönségtalálkozós vetítésen még Béla barátom is itt volt. Nem volt egyszerű ember, a filmben van egy olyan jelenet amikor a főhőst (Mészáros András) épp egy böhöm nagy bika vérbeforgó tekintettel kergeti. A bika másik felén Béla állt, ösztökélte és felügyelte az őserőt. A filmben is feltűnik, bajuszosan egy kerítésen támaszkodva. Karakteres, igazi parasztember arc. Aki egy kicsit is ismerte, két poént Bélától szerintem álmából felkelve is azonnal mesél. Bajóton fogalom!
Hiányozni fogsz, Te, a birkapörkölted, adomáid! Béla ma reggel közülünk elment – de Szent Péter még nem tudja kit hívott magához (vagy pontosan tudja?) – már most tudom innentől kezdve még a mennyországban is könnyes lesz vicceitől a fentiek szeme!
Isten nyugosztaljon Béla, családjának az Ady Endre Művelődési Központ munkatársai teljes szívükből részvétünket nyilvánítjuk! A december 22-i, utolsó Kojot előadást az Ő emlékének egy gyertya meggyújtásával ajánljuk! A kép szélén (jobbról az első sorban a második) Béla látható – a filmben is örökké velünk marad!

SZÁMÍTUNK RÁD!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s