június első négy napja


Június első napjaiban (csütörtök-péntek-szombat-vasárnap) 16 vetítéssel 13 filmmel várunk Benneteket.
Csütörtökön 14:15-től LENGEMESÉK, majd GEMENC – AZ ÁRTEREK VILÁGA, azután CSÁPI – AZ ÓCEÁN HŐSE mind-mind a legkisebbeknek is ajánlható és 2D-s alkotások 🙂 18:15-től HOGYAN LEGYÉL LATIN SZERETŐ vígjáték, majd este 20:15-től egy francia-lengyel filmdrámával az ÁRTATLANOKKAL készülünk.
Pénteken – június 2-án – GEMENC – AZ ÁRTEREK VILÁGA, azután CSÁPI – AZ ÓCEÁN HŐSE, 17:00-tól a SÁRKÁNYVARÁZS c. rajzfilmmel (3D-ben) várjuk a nézőket. 18:30-kor A KÖR c. filmet vetítjük utoljára Emma Watson és Tom Hanks játékával, 20:30-kor KARIB-TENGER KALÓZAI: SALAZAR BOSSZÚJA 3D-ben.
Szombaton 14:00-tól SÁRKÁNYVARÁZS, 145:30-tól  KARIB-TENGER KALÓZAI: SALAZAR BOSSZÚJA 2D-ben. 18:15-től ARTHUR KIRÁLY – A KARD LEGENDÁJA filmet vetítjük. London mindig is London volt. A kora középkor Londoniumában is olyan fazonok, gengszterek, balekok, maffiózók és áldozatok rótták szűk és zsúfolt utcáit, mint manapság.
A fiatal Arthur (Charlie Hunnam) sem más: ő és bandája a sötét mellékutcákban dolgozik, és nem ijed meg a saját árnyékától. Az ifjú és ambíciózus bandavezér nem is sejti, hogy királyi vér folyik az ereiben, de amikor egy sziklába döfött kardra talál, megpróbálja magával vinni. És sikerül neki. Az Excalibur ereje alaposabban megváltoztatja az életét, mint eddig az összes környékbeli rendőrfelügyelő. Tagja lesz egy földalatti ellenálló csoportnak, és egy titokzatos bombázó, Guinevere (Astrid Bergs-Frisbey) irányítása mellett fokozatosan megérti, milyen varázslat rejtőzik új fegyverében. A kard nélkül semmi esélye, hogy egyesítse népét, és legyőzze a trónbitorló zsarnokot, Vortigernt (Jude Law).
Este 20:30-tól Ó, ANYÁM. Emilyt (Amy Schumer) kirúgja a pasija, ő meg azt hiszi, hogy összedőlt a világ. Pedig a világ csak ezután dől össze: ugyanis a pár éppen egzotikus vakációra indult volna, és a magára maradt csaj jobb híján rábeszéli szuperóvatos anyukáját (Goldie Hawn), hogy ő utazzon el vele Dél-Amerikába. Ennyire különböző két nő még nem volt egy családban. Nem bírják elviselni egymást, és ezt meg sem próbálják letagadni. A botrányos utazás azonban csak a kezdet: mert még el is rabolják őket. Ha ki akarnak jutni a dzsungelből, anya és lánya kénytelen összefogni… de ahhoz hihetetlen és elképesztően dilis kalandokat kell kiállniuk.
Vasárnap június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napján – a trianoni békediktátum fájdalmas évfordulóján – 17:45-től a városi megemlékezést követően MATÚZ GÁBOR: A LEGBÁTRABB VÁROS c. dokumentum játékfilmjét mutatjuk be. A film egy kiemelkedő, ám a jelentőségéhez képest széles körben még kevéssé ismert eseményről szól: 1919. január 29.-én a helybéli polgárok (vasutasok, iparosok, kereskedők, orvosok, tanárok, diákok) és a környékben állomásozó katonák néhány egysége kiverte Balassagyarmatról a várost két hét óta megszállva tartó cseh csapatokat. A honmentő akció jó néhány halálos áldozatot is követelt, és sokan megsebesültek az összecsapásokban.
19:30-tól az idei év legsikeresebb magyar filmjét a KINCSEM-et láthatjátok (ha megint teltház lesz, akkor nem utoljára).
Jegyfoglalás a szokott módon, a 33-505-376-os telefonszámon 🙂

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

 

 

SZÁMÍTUNK RÁD!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s