RENDHAGYÓ FILMVETÍTÉS A VÁROSBAN!


Várgesztesi nap volt a nyergesi 10’s moziban!

Akik ott voltak, április 8-án a nyergesi 10’s moziban azok egy filmvetítés erejéig bizonyosan várgesztesinek érezhették magukat! A közel 50 férőhelyes mozi nézőtere a kezdésre szépen megtelt, így Hummel Rudolf főszervező már közel telt ház előtt konferálhatta fel az esemény díszvendégeit, Rising Károlynét Várgesztes polgármesterét és Mihelik Magdolnát a házigazda város polgármesterét. A köszöntő szavak és gondolatok láthatóan célba találtak, hiszen a nézősereg nagy figyelemmel és érdeklődéssel fogadta azt a számtalan érdekes és értékes információt, amit azon az estén megtudhattunk Várgesztesről. Akik már jártak a meseszép vértesi településen, azoknak bizonyára sok szép emléket idézhettek fel a filmkockák, akik viszont még nem, azoknak pedig jó kedvcsináló lehet, ahhoz, hogy a közeljövőben személyesen is meggyőződhessenek arról, hogy a filmben bemutatott képsorok a valóságban is ugyanolyan gyönyörűek, sőt! A patetikus jelzők tehát egyáltalán nem túlzóak, legalábbis ezt erősítették meg azok a mosolygós arcok, akik láthatóan elégedetten távoztak a városi filmszínházból, persze miután a mozi előterében alaposan kielemeztek minden egyes filmkockát.

A két település német nemzetiségi hagyományai közismertek, így ez a közös mozizás akár egy későbbi partnerkapcsolat első lépcsőfoka is lehet, ami akár nemzetiségi találkozók és civil szervezetek gyümölcsöző együttműködéseiben is kiteljesedhet a jövőben! Felkérésekből már most sincs hiány, így várhatóan a szeptemberi várgesztesi várjátékokon sok nyergesi lesz majd jelen.

A „dicső váraink” címmel elindított filmsorozat következő állomása Vértessomló lesz, akkor a Vitányvárat ismerhetik meg majd városunk lakói és mindazok, akik érdeklődnek hazánk épített öröksége iránt.

A Dicső Váraink – sorozat következő estje várhatóan május 20-án 18:30-kor Vitányvárat mutatja be. (Crumerum Filmklub)

Reklámok

SZÁMÍTUNK RÁD!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s